Beschermen doe je zo

Inlays op Maat

Op zoek naar een inlay op maat? Wij produceren inlays volledig naar jouw wensen. Of dit nu voor een presentatiekoffer is of puur voor het beschermen van producten. Bij de SchuimFabriek ben je aan het juiste adres.

Hoeveel kost een inlay?

Prijsopbouw inlays

Op de vraag ‘hoeveel kost een inlay?’ is niet een concreet antwoord te geven. Wel kunnen wij uitleggen waar de prijs van een inlay uit wordt opgebouwd. Er zijn in totaal vier verschillende delen waaruit de prijs van een inlay op wordt gebaseerd:

  1. Oplage;
  2. Grootte;
  3. Complexiteit inlay;
  4. Hoeveelheid lagen.

1. Oplage

Wat de prijs erg kan beïnvloeden is grootte van de aantal af te nemen stuks. Wanneer je er 1 of 10.000+ stuks afneemt, zal je merken dat dezelfde inlay aanzienlijk goedkoper is wanneer je er meer afneemt.

Doordat een aantal werkzaamheden hetzelfde blijven ongeacht het aantal af te nemen stuks (denk aan instellen machine, tekening controleren, sample snijden) zal je deze kosten bij een grotere order kunnen verdelen over de vele inlays. Waar bij een kleine order dezelfde kosten moeten worden verdeeld over een paar inlays.

2. Grootte

Wij werken met vaste materiaalprijzen per m². Uiteraard zal hierdoor een grote inlay ook direct duurder zijn dan een kleinere. Puur omdat er meer vierkante meters materiaal moet worden gebruikt om te inlay te maken.

Daarnaast hebben de platen schuimrubber een formaat van 2000x1000mm waar rekening mee gehouden moet worden. Zo zijn sommige inlays een stuk duurder omdat ze  niet economisch uit een plaat kunnen worden gehaald waardoor al snel een extra plaat nodig is.

3. Complexiteit inlay

Gezien wij de productiekosten baseren op hoe lang de machines ermee bezig zijn is het logisch dat wanneer een zeer complexe inlay gemaakt moet worden, de prijs ook een stuk hoger is dan bij een eenvoudige inlay. Met een complexe tekening bedoelen wij een tekening met bijvoorbeeld veel binnen vormen. Elke binnenvorm moet worden uitgesneden waardoor de machine logischerwijs een stuk langer bezig is dan wanneer er geen binnenvormen zijn.

Daarnaast maken de soort vormen ook verschil in productietijd. Een vorm met rechte lijnen is sneller te produceren dan een vorm waar de lijnen niet recht zijn. Zo duurt het langer op een cirkel in het schuimrubber te produceren dan een vierkant van hetzelfde formaat.

4. Hoeveelheid lagen

De hoeveelheid lagen ligt in lijn met de complexiteit en de grootte van een inlay.

Zo heeft een inlay van bijvoorbeeld 100mm hoog een stuk meer materiaal nodig dan een inlay van 30mm hoog. Des te meer materiaal, des te duurder de inlay. Daarbij zit er veel meer productietijd in een 100mm dikke inlay. Tenslotte zullen bij een inlay van 100mm meerdere lagen op elkaar verlijmd moeten worden, wat tevens de productiekosten doen stijgen.

Ontdek hier

Enkele voorbeelden

Talloze bedrijven gingen je al voor en zijn ondertussen in het bezit van een inlay op maat. Om een indruk te geven wat voor soort inlays op maat wij kunnen produceren vind je hieronder enkele voorbeelden. Twijfel je of wij je kunnen helpen? Neem dan zeker contact met ons op! Samen kijken we naar de mogelijkheden.